Intrebari Frecvente

Frequently Asked Questions about ZPM (Zero Point Meditation)
Ce este meditatia vidului?

Meditatia vidului sau (ZPM) este o tehnica rapida de atingere a starii de meditatie, de vid mental.

 • Meditatia nu este o tehnica in sine ci este o stare la care se ajunge prin anumite tehnici pregatitoare. Meditatia vidului este una dintre aceste tehnici. De aceea, ma simt responsabil sa precizez ca tehnicile actuale de “meditatie” care nu induc executantii in starea de vid mental, nu sunt tehnici de meditatie; Aceste tehnici sunt doar tehnici de relaxare.
 • Meditatia Vidului este atat o metoda stiintifica cat si esoterica, in egala masura. Tehnica permite practicantilor posibilitatea atingerii starii de meditatie in cateva secunde sau minute in functie de fiecare. Acest lucru este posibil datorita faptului ca frecventele necesare acestei tehnici sunt codate in ADN-ul uman. Tehnica iti da posibilitatea de a-ti readuce aminte ceea ce este deja in tine din momentul nasterii. Prin intermediul facilitatorului primesti si punctul de referinta al starii de meditatie (la nivel subtil) pentru a sti ce inseamna intr-adevar meditatia, adica “starea de vid” sau “gol mental”.
 • In momentul in care starea de meditatie este atinsa, fiecare practicant va avea un punct de referinta al starii de meditatie. Acest punct de referinta este necesar pentru a repeta experienta starii de meditatie in mod individual si fara asistenta din exterior.
 • Meditatia Vidului are o baza stiintifica deoarece tehnologia a evoluat in ultimii ani, permitand demonstratia empirica a fenomenului. Meditatia poate fi monitorizata prin tehnologia existenta (Aparatura de monitorizare a structurii creierului: MRI, CAT/CT si aparatura de monitorizare a functiilor creierului PET/SPECT, EEG/MEG si fMRI ) si poate fi practicata de orice om de pe planeta chiar daca nu intelege complet stiinta din spatele acestei tehnici.
 • Meditatia vidului este o metoda simpla deoarece nu ai nevoie de cunostinte avansate de fizica cuantica si neurofiziologie pentru a intelege ce se intampla in creierul nostru in timpul acestei tehnici. Pentru informatii si explicatii detaliate referitoare la Meditatia Vidului va rugam sa ma contactati pe mail. Scepticismul si curiozitatea sunt binevenite.
Sunt nou in meditatie Ce este starea de meditatie?
 • Starea de meditatie este o stare de vid mental (zero point energy; energia vidului) in care mintea nu mai functioneaza deoarece functia unda a bandei de frecventa pe care mintea umana functioneaza e colapsata. Acest lucru produce starea de gol sau vid mental.
 • Meditatia te conecteaza la sursa primordiala de energie care este vidul
 • Starea de meditatie obtinuta prin diferetele tehnici existente este aceeasi. Ea nu difera de la o tehnica la alta. In cazul in care tehnica functioneaza, adica daca reuseste sa colapseze functia undei cu care functioneaza Mintea Umana, starea de meditatie apare invariabil.
 • Odata ce meditatia apare, fiecare din noi STIE ca a atins aceasta stare. Nimeni nu are nevoie de confirmare sau validare externa. Nu ai cum sa te inseli ca ai atins starea de meditatie. Nu ai cum sa te inseli ca ai nevoie sa te duci la toaleta. E clar si simplu.
 • Meditatia nu este gandire. Nu produce ganduri.
 • Meditatia produce stari si o permite fiintei umane sa aibe o perceptie mai avansata a realitatii inconjuratoare.
 • Meditatia este un mod de functionare mai eficient al fiintei umane.

Meditatia nu inlocuieste procesul cognitiv. Nu este necesar sa fim conectati in permanenta la procesele cognitive, procese foarte consumatoare dpdv energetic. E ca si cum ai avea un calculator cu toate programele deschise in bara de lucru. In mod inevitabil, calculatorul functioneaza lent, ineficient si cu un consum foarte mare de resurse. La fel functioneaza si Mintea umana.

Ce nu este meditatia?
 • Meditatia vidului nu este o tehnica inaginativa. Nu este nevoie sa iti imaginezi nimic.
 • Meditatia Vidului nu este o tehnica vizuala. Nu e nevoie sa vizualizezi nimic
 • Meditatia vidului nu este o tehnica in care trebuie sa rostesti ceva (Mantre sau alte formule repetitive)
 • Meditatia Vidului nu este o tehnica de respiratie (Pranayama sau Respiratia Holotropica, etc). Nu e nevoie sa respiri in vre-un fel anume. Practica mi-a aratat ca nu faci ceva special cu respiratia.
 • Meditatia Vidului nu este o tehnica mentala – NU POTI SA OPRESTI MINTEA CU MINTEA!
 • Meditatia Vidului nu este o tehnica exclusivista sau complicata
 • Meditatia Vidului nu este nici un fel de tehnica de meditatie existenta pana in prezent si totusi e prezenta in noi toti
 • Meditatia Vidului nu este o tehnica esoterica care presupune vre-o initiere de orice tip
 • Meditatia Vidului nu este o tehnica de vindecare. Starea de meditatie este cea care odata atinsa te poate vindeca. Repet, starea de meditatie poate fi atinsa in mai multe feluri.
Care e originea meditatiei?
 • Meditatia Vidului este o tehnica inscrisa in informatia cromozomiala a fiecarui om, in ADN. Am descoperit aceasta forma de meditatie la varsta de 14 ani cand am atins prima oara starea de meditatie. Socul a fost atat de mare ca m-am speriat si 30 de secunde mai incolo, am revenit la modul normal de gandire. Deoarece atingerea starii presupune atingerea unei frecvente specifice a undelor cerebrale si corporale, mi-a luat aproape 15 ani sa replic starea de meditatie in mod obisnuit.Am incercat multe tehnici de meditatie. Acestea sunt diponibile in variate scoli si sisteme. NU m-au ajutat deoarece nu reuseau sa imi provoace starea, sau punctul de referinta al meditatiei pe care l-am dobandit la varsta de 14 ani. De aceea nu am putut fi pacalit ca meditez.Relaxarea fizica nu inseamna meditatie, indiferent de cat de profunda este starea de relaxare.In timp am descoperit mai multe paliere si puncte de referinta pe care fiinta umana poate sa le experimenteze in acest domeniu, dar asta nu inseamna esti in MEDITATIE (Exemple de stari: Starea Alfa, Theta, Delta, Charging, Charging avansat, Starea de “murmur”, etc)Odata cu trecerea anilor am inteles mecanismele care declanseaza starea de meditatie, iar aceste mecanisme sunt foarte simple si pot fi explicate pentru oricine chiar daca in esenta sunt informatii complexe.
Compoinentele meditatie

Meditatia vidului are 2 componente:

 1. Componenta tehnica, ce trebuie sa faci efectiv pentru a atinge starea de meditatie.
 2. Componenta vibrationala sau ezoterica, care reprezinta punctul de referinta ce trebuie transmis/transferat de catre cineva care a experimentat si stabilizat starea de meditatie.

Transmiterea acestui punct de referinta nu necesita cunostinte speciale sau initieri.

Transmiterea punctului de referinta presupune prezenta activa a unui camp vibrational (camp morfogenetic) ce rezoneaza in frecventa starii de meditie pentru a activa ADN-ul celui care invata tehnica.

Componenta vibrationala e “sine qua non”. Este cheia sistemului.

Datorita lipsei componentei vibrationale din practica mea au fost necesari 15 ani pentru a atinge din nou starea de meditatie. Poti sa o atingi si singur in anumite conditii, dar e mai usor sa o preiei subtil de la cineva care a stabilizat-o. Aceasta stare este inscrisa in instrumentarul fiintei umane, in ADN-ul nostru. Ea doar trebuie activata.

Care sunt efectele meditatiei?

Meditatia vidului produce urmatoarele efecte:

 • Poti atinge starea de iubire
 • Liniste si pace interioara. Linistea este extrem de necesara in zilele noastre pentru luarea si asumarea deciziilor. E noua moneda de aur a vremurilor contemporane
 • Conectarea la Sinele superior al fiecarei fiinte umane
 • Creste energia fizica si psihica, corpul e conectat la sursele primare de alimentare – Energia vidului (Zero point energy)
 • Calmarea activitatii mentale prin atingerea starii de vid mental
 • Reduce stresul, anxietatea si proiectiile mentale (“Scenarita”)
 • Cresterea acuitatea intuitiei, a perceptiei, a creativitatii si a memoriei
 • Vindecare prin activarea mecanismelor de regenerare celulara
 • Atingerea starilor de constiinta avansata – Iluminare
 • Intinereste prin multiple mecanisme de regenerare celulara si nucleara (Un studiu publicat de Harvard Medical Journal si condus de Sara Lazar in cadrul Harvard medical School a demonstrat efectele pozitive ale meditatiei asupra creierului uman)
 • Produce schimbari semnificative in starea mentala si emotionala a practicantului. Se produce o integrare in prezent, in ceea ce se numeste “acum si aici”. Dispare starea de deconectare fata de viata si natura.
 • Meditaţia este folosita si in tratamentul alopat conventional fiind demonstat efectul benefic in cazul tulburarilor mentale sau medicale
 • Multe alte efecte atestate de studii si experimente in domeniul medical, psihologic, neuroghirurgie, etc
Cat de repede pot invata meditatia?

Meditatia Vidului poate fi invatata chiar si intr-o singura sesiune. Tehnica este simpla, iar odata atins punctul de referinta, tot ce ai nevoie este sa practici. ZILNIC, minim 21 de zile.

Meditatia Vidului poate fi practicata de orice persoana, indiferent de  varsta, indiferent de educatie, cultura, religie, pregatire, etc.

Unele persoane sunt inclinate natural sa atinga aceasta stare si in cateva sesiuni pot sa o stabilizeze.

Sunt persoane care au un process mental mult mai activ si acest lucru ii impiedica sa atinga starea de meditatie foarte usor. Insa, in cateva sesiuni, prin repetitie si intelegerea mecanismelor mentale care impiedica fenomenul, acestia pot sa practice Meditatia Vidului – (Zero Point Meditation)

Corpul uman iubeste rutina si repetitia iar Mintea nu o suporta. Aceasta in sine este o cheie in meditatie.

Cum pot invata ZPM?

Meditatia Vidului – Zero Point Meditation este disponibila in sesiuni private sau grup restrans.

Workshop-urile de grup vor fi afisate pe pagina noastra cand un grup de minim 10 persoane se aduna. Pentru inscrierea pe lista de participare va rugam sa ne contactati.

Pentru inscrieri sau sesiuni private va rugam sa ne contactati la: office@zpm.ro

Ce trebuie sa aduc cu mine?

Cu nimic. Avem noi saltele, perne, paturi, apa, ceai, cafea si alte necesare.

Cu ce sa ma imbrac?

Ceva lejer si confortabil.

Pot sa mananc inainte de clasa?

Desigur, insa nu recomand sa fi mancat prea mult. Meditatia nu prea merge pe stomacul gol caci te vei gandi la mancare. O gustare sau un fruct e ideal. Pentru cei mai avansati recomand stomagul gol.

Oferiti si clase private?

Da. Se pot efectua si sesiuni private. Contactati-ne la office@zpm.ro pentru detalii si programari.

Exista posibilitatea de a-mi schimba hainele cu unele pentru meditatie?

Da, se poate. Meditatia insa se poate efectua in orice fel de haine. Ideal e sa ai niste haine confortabile.

Ce fac daca intarzi?

Din pacate va trebui sa revi la urmatoarea clasa. Avem rugamintea de a veni chiar putin inainte cu 5-10 minute.

Am nevoie de experienta in meditatie?

Nu. Tehnica se invata foarte repede, insa e nevoie de practica.

Cati studenti sunt intr-o clasa?

In medie clasele nu depasesc 10 participanti